Viljestyrke - en nødvendighed !
Din egen indsats giver bonus

Du kan selv gøre nogle ting for at forbedre dit helbred !

Vær opmærksom på hvilke ting der gør dig glad. Det kan være de mennesker du omgås. Se mere til de venner som giver dig livsenergi.

Bliver du ramt af kedsomhed eller får du ondt af dig selv så prøv at tage dig sammen til at gå en tur eller løbe en tur. Det vil få dine tanker fjernet fra kedsomheden eller dine negative tanker om dig selv.
Det handler om få adspredt ens tanker væk fra det negative. Man kan se det som et lille uhyre i din krop som danner tankerne omkring kedsomhed og det at få ondt af sig selv. Bekæmp uhyret ved at være aktiv.
Du kan sammenligne det med at være ryger. Rygeren er konstant afhængig af nikotin og derfor vil et lille uhyre i kroppen få dig til at tænde nok en cigaret for at uhyret for sin nikotin.
Når du er depressiv har du mange negative tanker og det er disse tanker som skal styres.

Kost og motion kan ikke fremhæves for mange gange fordi det om noget så påvirker dit humør meget. Spis derfor rigtigt (læs mere under fanen kost og motion) og få nu dyrket den livsnødvendige motion. Stop med undskyldningerne og gør istedet noget ved det.


Dagbogsnotater er gode til når du skal se tilbage i tiden og måske danner der sig et mønster i din sygdom. Samtidig kan de også forudsige fremtiden hvis sygdommen har en fast rutine.

Lær din sygdom at kende. Søg efter den tilgængelige viden og bliv bedre til at håndtere sygdommen. Du kan lære meget af andre som har den samme sygdom.

Har du mulighed for at deltage i en selvhjælpsgruppe eller netværksgruppe så gør det. Grupperne er typisk på 5-7 personer. Man mødes ca. 1 gang om måneden
og udveksler erfaringer - får gode råd fra de andre.
Samtidig får du mulighed for man nogle venner
med samme sygdom og i tiden hvor man ikke mødes kan man måske ringe sammen med f.eks en fra gruppen.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.03 | 17:23

det er ikke særlig sjovt, har en voksen søn med mani. Det er hårdt når han bliver indlagt og man er selv ked af det. Har en del erfaring.

...
30.01 | 17:06

God forklarende side! Kunne bruge noget om hypo-manier / bipolar type 2

...
22.02 | 19:58

han er ikke diagnosticeret.han svinger tit og føler alt eller intet,er enten dybt kærlig eller hård og kold og aggressiv.dejavuepisoden sir mig noget helt galt

...
22.02 | 19:56

får maniodepr typisk dejavu oplevelser der varer 3 timer, dvs total ude af stand til at skelne hvad ER sket og hvad sker nu? bekymret for en mand jeg ser!

...
Du kan lide denne side